Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi

Telefon : 0264 471 5006
Belgegeçer : 0264 407 1080
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://karapurcekcpal.meb.k12.tr
Adres : Ahmetler Mahallesi, 3002 Sokak, Blok No4 Karapürçek/SAKARYA
VİZYON : İlimizde ve bölgemizde üniversiteye hazırlık disiplin, sosyal kültürel, sportif etkinlik, bilimsel çalışma eğitim ve öğretimde kalite ve başarı denilince akla ilk gelen kurum olmak istiyoruz. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, sanayi ve hizmet sektörünün kalkınmasına katkıda bulunarak, ülkemiz insanının refah düzeyini artırmak amaçlı projeler geliştirip, öğrencilerini çağın gerektirdiği nitelik ve beceriye sahip, girişimcilik ruhu gelişmiş meslek erbabı olarak yetiştiren, öğrencilerini istenilen nitelik ve donanımlı olarak hazırlayan ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmaktır.
MİSYON : Milli eğitimin temel esaslarına göre düzenlenmiş olan eğitim ve öğretim programlarını çevre faktörlerini ve çağın gereklerini de esas alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulama öğrencilerimize ilgili ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, ruhsal-bedensel, sanat alanlarını yetiştirmek, öğrencilerimize öğrenmeyi öğretmek ve onları geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlamaktır. Öğrencilerimizi değerlerimiz doğrultusunda orta öğretim düzeyinde, ilimiz ve ülkemizin sanayi ve hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ve ileride duyacağı, nitelik ve donanıma sahip muhasebeciler olarak yetiştirip, yüksek öğrenimi hedefleyen, öğrenci gruplarımızı yüksek öğrenime hazırlayan, çevresinde seçkin bir mesleki ve teknik eğitim öğretim kurumu olmaktır.
BAŞARILAR : Okulumuz 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Sakarya Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi kapsamında başarı belgesi almıştır. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elamanlarınca yapılan denetimde temizlik ve hijyen kurallarına uyduğumuzdan dolayı BEYAZ BAYRAK almaya hak kazanmıştır. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam kaşullarına uygun bulunduğundan okulumuz BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKASI almıştır. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen ekip katogorisi yılın kaliteli kurumu değerlendirilmesinde okulumuz TEŞVİK ödülüne layık görülmüş ve KALİTE BELGESİ almaya hak kazanmıştır.

Öğretmen :45
Öğrenci :335
Derslik :16
Atölye-İşlik :3
Konferans Salonu :1
Fen Laboratuvarı :2
Resim Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3300
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tekli
Saatler : 09.00-16.00
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kaloriferli
Servis : Taşımalı öğrenciler servisle gidiş geliş yapmaktadır.
Ulaşım : Okulumuz ulaşım araçları geçiş güzergahının yakınında olduğundan dolayı okulumuza ulaşım sorunu bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz ilçe merkezine 2 km mesafede bulunan Ahmetler Mahallesi mevkiinde bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine uzaklığı 24 Km. ilçe merkezine uzaklığı 2 Km
Kontenjan Bilgileri : Derslik sayısı: 16 Öğrenci Sayısı: 333 Öğretmen Sayısı: 45
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :